Száraz gőzös tisztítás

Miért jó a száraz gőzös technológia? Miért ezt választottuk?

Mi az a száraz gőz?

A tudományos meghatározás szerint a száraz gőz (vagy telített gőz) egy anyag légnemű állapota, amelyben nincsenek folyadékrészecskék. Mi a vízből előállított száraz gőzzel dolgozunk.

autó beltér tisztítás száraz gőzzel
A száraz gőz nem károsítja az elektromos berendezéseket

gőzös autómosás
Egy hagyományos autómosóban nagyjából 150 liter víz kell, száraz gőzzel akár 3 liter víz is elég egy autó tisztításához

Mit csinál a száraz gőz az autó felületével?

Röviden: kitűnően tisztítja. Az általunk használt gőz 178 Celsius fokos és 8 bar nyomásról indul a tisztítógépünk belsejéből. A gőz sikeresen képes fellazítani azokat a szennyeződéseket, amelyek az autó fényezésének a felületén megtapadnak. A gőz nyomában járó, erre a célra kialakított különleges szövésű törlőkendőink pedig magukba zárják a szennyeződést, így húzzuk végig a felületen. Ennek hatására rendkívül alapos és karcolásmentes ez az eljárás.

Miért is a gőztechnológiát választottuk?

  • Környezettudatosság: a víz kimeríthető erőforrás, érdemes elkerülni a szükségtelen pazarlását. Mi is erre törekedtünk, amikor ezt az innovatív környezetbarát technológiát választottuk. A szárazgőzzel legalább 80% vízmennyiséget tudunk spórolni autónként a hagyományos autómosókkal szemben.
  • Professzionális tisztítás évszaktól függetlenül: a gőzös autótisztítás nagy előnye, hogy egyáltalán nem hagyjuk nedvesen az autót, így nincsenek bosszantó vízcseppek és attól sem kell tartani, hogy mínuszok esetén befagynának az ajtók.
  • Kímélő eljárás: a szárazgőzös tisztítás ragyogó, karcmentes felületeket eredményez. Az egyik legfinomabb, a fényezést és a kárpitot leginkább kímélő eljárás. A gépi mosó karcolhat, főleg a le nem cserélt kefék, szivacsok miatt. A bedobós önkiszolgáló lándzsás mosónál pedig az automatákba töltött porsampon tud kíméletlen lenni az autó fényezésével.
  • Elér mindenhova: az eddigi elérhetetlen helyekről is eltávolítjuk a szennyeződéseket. Illetve a száraz gőz olyan helyekre is eljut, ahol vízzel nem lehet vagy kockázatos tisztítani (pl. ajtófalcok).
Hatékonyan tisztít, és elér oda, ahova a víz nem

  • Igazi felderítő: olyan aprólékosan tisztít, hogy láthatóvá teszi a fényezés különböző elváltozásait, amik az autó állapotromlásának intő jelei lehetnek. Így van lehetőséged még időben lépni.
  • Anti allergén vegyszermentes belső tisztítás: a hőingadozás elpusztítja az élősködőket, amik a kárpitban megbújhatnak, eltávolítja a baktériumokat, atkákat, amelyek allergiás betegségeket okoznak és a magas hőmérséklet nem kíméli a vírusokat sem.
  • Kárpittisztítás: a gőzzel történő kárpittisztítás során a vízből száraz, szinte páramentes, fertőtlenítő gőzt nyerünk, mely behatol a kárpit legmélyebb rétegeibe és csak a tiszta, steril kárpitot hagyja hátra.
  • Vízkőmentes: a vízkő vékony rétegben bizony a fényezésen is megtapad, így az évek során egyenletesen mattítja be az autókat. A Gőzgarázsban kizárólag lágyított vizet használunk a gőzgenerátorba, kiküszöbölve az előbbi problémát is.